Смарт платформа за диагностика

texa-news-tpms-360x210@2x

Rema Tip Top представя своите най – нови устройства за TPMS за диагностика и програмиране, които позволяват на потребителите да извършват контрол на налягането на гумите и диагностика на много други компоненти на автомобила, включително корпус, спирачки, климатизация, отопление, акумулатор, светлини, компоненти на двигателя, кормилно управление и табло за управление.

d41ea191bbc4c30a4499bccd99c63710
PROFILER AXONE S от REMA TIP TOP

Изискванията за обслужване на клиентите се увеличават, независимо дали сте в оторизиран сервиз, в голям сертифициран сервиз или при търговец на гуми. Доставчиците разбират това търсене и съответно постоянно разширяват предлаганите услуги. Въпреки това, предвид нарастващото значение на електрониката в превозните средства, става все по-сложно и скъпо да се закупи необходимото оборудване, за да сме в крак с тенденциите. Сега можете да използвате контролно устройство дори при смяна на гумите – например при баланс на автомобила. Всеки, който желае да разшири обхвата на услуги си от гуми до други компоненти на превозните средства, не може да го направи без съответните електронни диагностични инструменти.
Смарт платформа за диагностика
REMA TIP TOP представи своето най-ново устройство за диагностика и програмиране PROFILER AXONE S на панаира REIFEN в гр. Есен. Този модулен диагностичен инструмент подпомага малките сервизи и търговците на гуми в много случай, основно при наблюдението на налягането в гумите (система за проследяване налягането в гумите, TPMS). Като една интегрирана платформа, устройството позволява на потребителите да извършват диагностика на много други компоненти на автомобила, включително корпус, спирачки, климатизация, отопление, акумулатор, светлини, компоненти на двигателя, кормилно управление и табло за управление.

При проверката дори без затруднения могат да се извършат диагностика за грешки и reset на настройки, както и например, повторно калибриране на датчика, което е необходимо след баланс на автомобила. Всеки набор от функции има свой собствен интерфейс, който може да бъде свързан безжично с устройството.

TPS продукта действа като радио антена на системата за следене на налягането в гумите; NAVIGATOR NANO S интерфейс установява безжична връзка с бордовия диагностичен инструмент (OBD). Специални настройки, на база различни изисквания могат да се извършат в софтуерните модули FAST FIT за съответни услуги или проверки, както и пълна ДИАГНОСТИКА за цялостното състояние на автомобила.

PROFILER AXONE S Plus версията с пакет пълна ДИАГНОСТИКА прави работата още по-лесна: благодарение на автоматичното сканиране на грешките, всички контролни модули, инсталирани в автомобила, могат да бъдат разчетени един след друг, при което се появяват повреди.
Безжична актуализация
5-инчовият цветен екран осигурява яснота дори и с тази широка гама от функции. Докосвате и прекарвате пръст, за да работите с PROFILER AXONE S – интуитивни действия, които потребителите вече познават от собствените си смартфони. Когато става въпрос за инсталиране на приложения в бъдеще – например, първоначални проверки, управление на базата данни за автомобилите или измервания на дълбочина на протектора – инструментът за диагностика ще работи като смартфон със софтуер за Android операционна система, което е на разположение от надеждно приложение и може да се изтегли лесно и директно чрез WLAN, без да се налага да имате достъп до вашия компютър. Това позволява бързо и лесно да се инсталират актуализации на съществуващи приложения, като например добавяне на нови модели автомобили към функционалността.
По същия начин, в самите инсталирани диагностични програми, акцентът е поставен върху удобството на потребителя и най – високите нива на лесна оперативност при работа.

Потребителите имат достъп и до видеоръководство, което да ги насочва през всяка стъпка при работата, която трябва да се извършва върху превозното средство. Тези видеоклипове показват къде се намира съответният OBD интерфейс, чрез който трябва да бъде поискано състоянието.

Вече не трябва да се справяте с тези изморителни и отнемащи време търсения за достъп. NAVIGATOR NANO S интерфейс е свързан към устройството безжично чрез антена, като при разчитането на данни за автомобила, се осигурява максимална гъвкавост в диагностиката. Благодарение на интегрираната LED лампа, можете да се свържете с OBD интерфейса в автомобила, дори и в райони, където видимостта е лоша и без да е необходимо отделно фенерче.
Стабилен и издръжлив
Ефективно управление на енергията означава, че батерията в диагностичния инструмент може да осигурява за типичния работен ден достатъчно енергия, която също захранва антенните модули. Profiler AXON E S е защитен от неблагоприятните условия в работилницата, благодарение на рамка от магнезий и пластмасово защитно покритие. Платформата за диагностика се предлага като модулен пакет, съдържащ точно обхвата от функции, които желаят клиентите. За да стартирате работа веднага, пакетът съдържа и безжичен TPMS модул, зарядно устройство и една година поддръжка и актуализации. Освен това, актуализациите са гарантирани чрез удобен абонамент. Въпреки това, функционалността на устройството е гарантирано, дори и без актуализации. Моделите FAST FIT и пълен пакет DIAGNOSTICS са налични като опции.

 

TPMS микросайт

И за да сте в крак с бързият и виртуален модерен свят, REMA TIP TOP позволява бърза и актуална идентификация на подходящите сензори чрез TPMS микросайт. Малките сервизи и търговци на гуми могат да използват TPMS микросайтът за достъп до базата данни на REMA TIP TOP.

ADD_COPYRIGHT_PRG
База данни за сензори

Новата функция за търсене, използваща HSN/TSN номерата (номер на ключ на производителя/номер на типа ключ), гарантира още по-точна идентификация на автомобила. В допълнение, се дава информация за това дали продуктът позволява да бъдат инсталирани резервни сензори или само OEM сензори. За всеки, който се интересува от Мониторинг система за диагностика и следене на налягането в гумите, TPMS микросайтът няма да го остави никакви въпроси без отговор.

През ноември 2014 г. влезе в сила нов регламент: Всички новорегистрирани автомобили трябва да бъдат оборудвани със Мониторинг система за диагностика и следене на налягането в гумите – TPMS. По този начин собствениците на автомобили не само трябва да изберат гуми, но също така и съответния TPMS сензор. При повече от сто вида сензори и техните вариации предлагани на пазара, дори и в рамките на една и съща серия автомобили, правилният избор на сензор може да бъде труден. Само чрез въвеждане на марка, модел и година на производство на автомобила или като алтернатива въвеждане на HSN или TSN номерата в базата данни за сензорите на REMA TIP TOP, ще идентифицирате бързо автомобила и неговите съвместими сензори. В допълнение към OEM сензорите за смяна, потребителя вижда всички програмируеми и конфигурируеми универсални сензори, налични от REMA TIP TOP, както и инструкции за инсталиране и съвместимото REMA TIP TOP TPMS оборудване за диагностика и програмиране. Актуализацията на базата данни позволява всички промени на динамичния пазар да се отразяват ежедневно в системата.

 

Бърза и лесна поръчка на съвместими сензори
В допълнение към OE референтните номера, базата данни на REMA TIP TOP за сензори съдържа REMA TIP TOP съответстващи номера. По този начин, след като веднъж бъде идентифициран правилният датчик, продавачите на гуми или малките сервизи могат да го поръчат директно от REMA TIP TOP. Директната идентификация на нашия артикулен номер дава на нашите клиенти значителна добавена стойност.
Ние ще продължим да разширяваме нашият TPMS микросайт, така че да расте в съответствие с нашето портфолио.

Повече подробности по темата Мониторинг система за диагностика и следене на налягането в гумите, може да прочетете на TPMS микросайта, включително основна информация за правните разпоредби и за това как емисиите на CO2 и износването на гумите могат да бъдат намалени.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s